Waarmee kunnen we je helpen?

Websites speciaal voor de kinderopvang en het onderwijs

De werkbalk

Laura Hogenbirk
Laura Hogenbirk
  • Bijgewerkt

De werkbalk

Na het inloggen in je website komt er een werkbalk tevoorschijn, via deze werkbalk kun je alle functies in het CMS bereiken. 

Schermafbeelding_2022-08-18_om_10.48.33.png

De beheerschermen

Wanneer je op beheer klikt opent zich een scherm aan de linkerkant van de pagina. Hier vind je een aantal snelkoppelingen naar de meest gebruikte functies. 

Pagina's

Wanneer je op pagina's klikt opent zich de paginaboom van je website vanuit hier kan je simpel je pagina's beheren. Zo kan je hier pagina's toevoegen, wijzigen en verwijderen. Hier vind je meer informatie over de pagina's.

Thema

Via thema kan je de kleurstelling van je website aanpassen. Hier vind je meer informatie over het aanpassen van het thema.

Tandwielen icoon

Wanneer je op de tandwielen klikt opent zich er een submenu. Alles wat je hier kan instellen heeft alleen invloed op de pagina waar je op dit moment op zit. In dit submenu vind je de items pagina instellingen, geavanceerde instellingen, sjablonen, opslaan als paginatype, rechten, publicatiedatums, verberg in navigatie, pagina publiceren, geschiedenis, pagina verwijderen.

Gebruiker icoon

Vanuit hier kan je alles instellen rondom je gebruiker, zoals je gebruikersinstellingen en wachtwoord. Via hier kan je ook uitloggen.

Taal

Hier kan je instellen in welke taal je het CMS wilt gebruiken.

Terug en vooruit knop 2018-05-09_15_08_05-Home.png

Deze knoppen zijn er om wijzigingen ongedaan te maken die je zojuist hebt gedaan op de pagina en om wijzigingen weer terug te halen. 

Maken

Vanaf maken kan je snel nieuwe pagina's aanmaken. Er zijn twee opties nieuwe pagina en nieuwe subpagina. Waar de pagina terecht komt die je aanmaakt hangt af van de pagina waar je op dat moment op zit. Zit je bijvoorbeeld op Home en maak je een nieuwe pagina dan komt deze pagina in de paginastructuur op hetzelfde niveau als Home en wanneer ja kiest voor subpagina komt de pagina onder home te hangen.

 

Bekijk gepubliceerde

Wanneer je op bekijk gepubliceerde, bekijk je hoe de pagina eruit ziet voor je website bezoeker.

Pagina publiceren

Wanneer je tevreden bent over je wijzigingen op een pagina moet je de pagina publiceren voordat de website bezoeker je wijzigingen kan zien. Als je op deze knop drukt worden de wijzigingen beschikbaar voor je website bezoeker.

Zodra je publiceert, worden de opgeslagen wijzigingen deel van de actieve pagina's en kan je niet meer terug met de redo & undo knoppen.

Structuur Knop 2018-05-09_15_09_15-Home.png

Als je op structuur drukt kom je in de achterkant van de pagina, waar je op dat moment op zit. Hier kan je nieuwe content toevoegen, verplaatsen, wijzigen en verwijderen.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.