Waarmee kunnen we je helpen?

Websites speciaal voor de kinderopvang en het onderwijs

Lettertypes aanpassen

Edwin Janssen
Edwin Janssen
  • Bijgewerkt

In dit artikel leggen we je uit hoe je de lettertype kan aanpassen van de website. 

De lettertypes die worden gebruikt op de website, worden aangemaakt in het thema. 

  1. Ga naar Beheer en vervolgens Thema.
  2. Er opent zich nu een venster waar het thema staat, selecteer het thema. 
  3. Voor het wijzigen van het lettertype kies je voor het onderdeel Typografie.

Hier kan een lettertype gekozen worden vanuit Google Fonts, deze lettertypes worden ondersteund. Als je door de lijst heen scrolt zie je al hoe het lettertype eruit ziet. Als je een lettertype aanpast zie je gelijk op de website hoe dit eruit komt te zien.

Titels
Bij de titels lettertype kan er gekozen worden voor een lettertype voor alle titels, denk hierbij aan de Koptitels.
Tekst
Bij tekst lettertype kan er gekozen worden voor een lettertype voor alle teksten en menu. Kies hier een makkelijk leesbaar lettertype.
Quote lettertype
Bij quote lettertype kan er gekozen worden voor welke lettertype er gebruikt wordt voor de quotes op de website. Deze quotes voeg je toe met de plugin Quote. Door deze een andere lettertype te geven dan de titels of teksten zullen deze extra opvallen.
Grootte
Bij de font grootte geef je aan hoe groot de teksten moeten zijn, vaak zien we dat er wordt gekozen voor 16 tot 18. De grootte 16 is het minimale wat wordt aangeraden om te gebruiken op de website voor de teksten.


Schermafbeelding_2022-08-17_om_13.57.52.png

Er zijn een aantal factoren waar je op moet letten bij de keuze van een lettertype. Zo is het raadzaam om het aantal diverse lettertypen waar mogelijk tot 1 te beperken. Indien mogelijk is het slim om voor lopende tekst een zogenaamd machine lettertype te gebruiken. Een machine lettertype is een lettertype dat op bijvoorbeeld elke Windows machine staat. Denk bijvoorbeeld aan Verdana of Arial. Deze lettertypes worden al jaren gebruikt zijn erg herkenbaar en beter qua performance; de lettertypes hoeven niet via een server te worden gedownload en staan al op de machine (bijvoorbeeld een laptop).

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.