Waarmee kunnen we je helpen?

Websites speciaal voor de kinderopvang en het onderwijs

SSL beveiliging

Edwin Janssen
Edwin Janssen
  • Bijgewerkt

In dit artikel leggen we uit wat een SSL certificaat is, waarom een SSL certificaat van belang is op je website, wanneer deze verplicht is en hoe je jouw website beveiligd met een SSL certificaat.

Wat is een SSL Certificaat ?

Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server (van jouw website) en een internet browser (zoals Chrome, Safari of Microsoft Edge).

Doordat SSL certificaten een beveiligde sleutel koppelen aan de connectie van een website kunnen gegevens live geëncodeerd bewaard worden waardoor deze veilig ingevoerd kunnen worden zonder tussenkomst van externe systemen die de gegevens willen onderscheppen.

Op die manier kunnen met name login- en betalingsgegevens zoals wachtwoorden, creditcardnummers en persoonsgegevens veilig gebruikt worden op websites die beveiligd zijn met een SSL certificaat.

Waarom is het belangrijk ?

Een SSL certificaat is om drie redenen belangrijk:

  1. Beveiliging
    Met ons SSL certificaat beveiligen we de gegevensuitwisseling tussen je website en de bezoekers van je website en zorg we er dus voor dat deze (vaak) belangrijke gegevens niet onderschept kunnen worden. Denk hierbij aan het invullen van een contactformulier, waar de websitebezoeker gegevens invult en verstuurd naar jou. Als dit niet beveiligd wordt kunnen derde deze gegevens uitlezen.

  2. Vertrouwen
    Met een SSL certificaat wek je vertrouwen bij je website bezoeker. Website die door middel van SSL beveiligd zijn krijgen een groen slotje naast hun domeinnaam met het woord veilig ernaast. Dit symbool wekt vertrouwen voor je website bezoeker en daardoor zal de websitebezoeker bijvoorbeeld eerder hun gegevens achter laten om hun kind in te schrijven.

  3. Google Rankings
    Google heeft in 2014 aangekondigd dat ze een HTTPS verbinding meenemen in het ranken van websites in de zoekresultaten. In december 2015 deden ze daar nog een schepje bovenop door te verkondigen dat HTTPS (dus met SSL beveiligde websites) echt voorrang krijgen in de zoekresultaten ten opzichte van niet beveiligde website. Het gebruik van een SSL certificaat is dus positief voor de Google rankings van je website.

Wanneer is het verplicht

Je bent verplicht om een SSL certificaat op je website te zetten als je persoonsgegevens verzameld. Dus als je website al beschikt over een simpel contactformulier zul je de website moeten beveiligingen, zodat deze gegevens niet kunnen worden onderschept door derde.

Hoe kan ik een SSL certificaat aanschaffen ?

Al onze websites hebben standaard een SSL certificaat, deze zit bij de abonnementsprijs inbegrepen. 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.