Waarmee kunnen we je helpen?

Websites speciaal voor de kinderopvang en het onderwijs

Toevoegen van privacy statement

Edwin Janssen
Edwin Janssen
  • Bijgewerkt

In dit artikel lees je hoe je een privacy statement toevoegt aan je schoolwebsite. 

Het plaatsen van een privacy statement is verplicht op elke website waarmee persoonsgegevens worden verzameld. Een privacy statement is dus al verplicht als je een contactformulier hebt staan op je website.

Let op! Voor multisites is het alleen voor de multisitebeheerder mogelijk om het privacy beheer te voeren. De site beheerders kunnen niet bij het Privacy Beheer komen.

  1. Ga naar beheer via de werkbalk.
  2. Druk vervolgens op de knop Privacy onder Snel naar. Je ziet nu in het venster privacy-beheer staan. Klik hieronder achter het kopje Privacy Statement op toevoegen.
  3. Je kunt in dit venster nu je privacy statement toevoegen. Dit kan op drie manieren;
    • Door je eigen privacy statement te schrijven in het veld Privacy statement.
    • Door te linken in het veld Interne link naar een pagina binnen je website, waar je al een privacy statement hebt geschreven.
    • Door in het veld externe link te linken naar een pagina buiten je website waar het privacy statement staat, dit is vooral handig wanneer de stichting een algemeen privacy statement op haar website heeft staan.

Geen idee wat er in een privacy statement moet komen? Bekijk hier onze handleiding voor het schrijven van een goed privacy statement.

Als je één van de opties hebt ingevuld, druk dan vervolgens op opslaan onderaan de pagina. Wil je zien hoe het privacy statement eruit ziet welke je zojuist hebt toegevoegd, druk dan allereerst op het kruisje om het venster te sluiten. Vervolgens scroll je naar de footer van je pagina waar je nu een link genaamd "Privacy statement" helemaal onderaan ziet staat. Klik hierop en je privacy statement komt tevoorschijn.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.