Waarmee kunnen we je helpen?

Websites speciaal voor de kinderopvang en het onderwijs

Overzicht van alle plugins en hun gebruik

Laura Hogenbirk
Laura Hogenbirk
  • Bijgewerkt

In dit artikel leggen we uit welke plugins er zijn en waarvoor deze gebruikt kunnen worden. Hoe je een plugin toevoegt op je website vind je hier.

Basis plugins

Afbeelding Door de plugin afbeelding te kiezen kan er een foto worden toegevoegd aan de inhoud.
Banner Een banner voeg je toe, als je een knop wilt maken met vormgeving om de aandacht naar toe te trekken.
Bestand Deze plug-in wordt gebruikt om bestanden aan pagina's toe te voegen en wordt in het algemeen geplaatst op normale content pagina's.
Carrousel De Carrousel plugin geeft de mogelijkheid om meerdere afbeeldingen, quotes of video's te tonen die rouleren. 
Contactgegevens Om je contactgegevens te tonen, gebruik je de plugin Contactgegevens. Hier vul je de gegevens in en vervolgens worden deze op de juiste manier getoond op de website. Meer informatie over de contactpagina vind je hier.
Formulier Een formulier wordt gebruikt om data te verzamelen van de website bezoeker. Deze plugin is voornamelijk voor scholen die de website bezoeker in staat willen stellen om een vraag te stellen via de website, een inschrijving te doen of een verlofaanvraag te doen. Meer informatie over de plugin formulier vind je hier.
Foto album Voeg een foto album die getoond moeten worden toe op de website . Je kiest hier voor een specifieke map (via beheer > bestanden). Alle afbeeldingen uit deze map worden getoond op de pagina.
Icoon Om in één opslag te laten zien wat de kernwaarden zijn van je school of opvang, kan je gebruik maken van de Icoon Plugin. Bij deze plugin vul je tekst in en kies (of upload) je een icoon.
Knop Website knoppen kunnen soms handiger zijn dan links. Zo kun je met een button meer de aandacht trekken, wanneer je een link hebt waarvan je graag wilt dat er op geklikt wordt (bijvoorbeeld een link naar een pagina met de schoolgids). Daarnaast ziet een knop er ook mooier uit dan een gewone link. 
Map De map plugin wordt gebruikt om een map met bestanden toe te voegen op een content pagina. De map plugin gebruik je overal waar je meerdere bestanden wilt toevoegen.
Quote Een quote is een aanhaling of een citaat, ofwel een weergave van wat iemand gezegd heeft. Soms is het leuk om een quote toe te voegen; bijvoorbeeld van de schooldirecteur.
Slider Door de plugin Slider toe te voegen kan je ervoor zorgen dat er meerdere foto's worden getoond in een slider. Deze 'draait' automatisch op de website. Deze plugin wordt vaak gebruikt in de header (bovenkant) van de website.
Slideshow De slideshow plugin geeft de mogelijkheid om meerdere afbeeldingen te tonen in een doorlopende slideshow.
Tekst De plugin tekst kies je wanneer je tekst wil toevoegen aan de pagina. 
Video De Video plugin wordt gebruikt om video's toe te voegen op pagina. Deze plugin is voornamelijk voor scholen/stichtingen die video's op de website willen tonen en wordt zowel gebruikt op de home pagina als de achterliggende content pagina's. Dit kan een video op Youtube of Vimeo zijn, maar ook een video die op je computer staat kan je uploaden.

 

Generiek

Google kaart De Google kaart wordt gebruikt om locaties op een google kaart te tonen. Deze plugin is voornamelijk voor scholen die hun locatie willen tonen op de contact pagina.
Knipsel  
Link Door een link te geven aan een stuk tekst kan je verwijzen naar een andere pagina of websites. 
Opmaak  


Lay out 

Accordion Met deze plugin kan je teksten verbergen en laten openklappen wanneer er op de titel wordt gedrukt.
Box Als je een onderdeel op de website wilt laten opvallen voeg je de plugin box toe.
Footer en sidemenu layout  Deze plug in voegt het menu toe. Je kan deze aan de zijkant plaatsen (zijmenu) of als blokken onder elkaar (footermenu). De plugin neemt de Thema-instellingen over. De plugin hoeft niet perse in het footermenu geplaatst te worden.
Horizontale lijn Met deze plugin voeg je een horizontale lijn toe aan de website. Dit zorgt voor een onderbreking van de website.
Iconen lijst De plugin iconen lijst voeg je toe wanneer je de iconen wilt tonen. Dit zorgt ervoor dat de iconen horizontaal of verticaal worden getoond. 
Meerdere kolommen In plaats van 1 kolom met tekst, wil je soms je pagina overzichtelijker en mooier maken door de content in meerdere kolommen op je pagina te plaatsen. Met de meerdere kolommen plugin kan je makkelijk kolommen toevoegen aan je pagina. Hier vind je meer informatie over meerdere kolommen.
Sectie De plugin sectie wordt voornamelijk gebruikt voor het aangeven van verschillende alinea's op een pagina. De plugin sectie heeft verschillende mogelijkheden. Vind hier verschillende mogelijkheden met uitleg hoe de sectie is opgebouwd. Hier vind je meer informatie over de plugin sectie.
Team lijst Door de Plugin Teamlijst te gebruiken worden de teamleden voor de school, stichting of opvang op een mooie manier met foto op de website getoond. Hier vind je meer informatie over het aanmaken van een teampagina.
Witruimte Wanneer je extra ruimte wilt toevoegen tussen twee plugins, kies je voor de plugin witruimte. 

 

Koppelingen

Social schools Agenda Door de plugin Social Schools agenda toe te voegen worden gepubliceerde agenda onderdelen automatisch getoond op de website. Hoe je dit instelt vind je hier
Social schools foto's Door de plugin Social Schools foto's toe te voegen worden gepubliceerde foto's automatisch getoond op de website.
Social schools nieuws Door de plugin Social Schools nieuws toe te voegen worden gepubliceerde nieuwsberichten automatisch getoond op de website. Hoe je dit instelt vind je hier.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.