Waarmee kunnen we je helpen?

Websites speciaal voor de kinderopvang en het onderwijs

Hoe wijzig ik de titel van een menu item?

Edwin Janssen
Edwin Janssen
  • Bijgewerkt

In dit artikel leggen we je uit hoe je de titel van een menu item wijzigt.

Hieronder zullen we stap voor stap vertellen hoe je dit doet.

  1. Allereerst ga je naar de pagina waar je de menu titel van wilt veranderen. Dit doe je zoals je op elke andere website navigeert.
  2. Vervolgens druk je op het tandwiel in de werkbalk. Er klapt nu een menu uit, waarna je vervolgens op Pagina instellingen drukt.
  3. Er opent zich nu een venster met allerlei opties. Je ziet hier vier verschillende velden, wat deze velden precies inhouden zullen we later beschrijven. Om de titel van een menu item te veranderen halen we allereerst het veld Slug leeg. Dit doen we omdat we ook willen dat de wijziging van de titel van het menu item ook wordt doorgevoerd in de url van deze pagina.

Vervolgens geven we bij Titel de nieuwe titel in van het menu item. Je ziet nu dat de waarde bij slug automatisch meeloopt, maar dan in kleine letters en voor elke spatie een streepje komt te staan in dit veld. De reden hierachter is dat je in url van een pagina geen hoofdletters kan gebruiken en geen spaties.

Beschrijving velden

Titel Met dit veld bepaal je de naam van de pagina, en wanneer je niks invult bij de velden menu-titel en pagina-titel zal wat je hier invult automatisch ook voor deze velden worden gebruikt.

Slug Met dit veld bepaal je de unieke url van de pagina, deze loopt automatisch mee wanneer je bij titel iets ingeeft.

Menu-titel: Met dit veld bepaal je de titel die wordt weergeven in het menu van de website. Je vult dit veld als je een andere menu-titel wilt dan de waarde die je bij Titel hebt ingegeven.

Pagina-titel: Met dit veld bepaal je de pagina titel, dit is de tekst die je ziet in het tabblad als je op een bepaalde pagina in je website zit. Je vult dit veld als je een andere pagina-titel wilt dan de waarde die je bij Titel hebt ingegeven.

Klik hier voor meer informatie over de pagina's. 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.