Waarmee kunnen we je helpen?

Websites speciaal voor de kinderopvang en het onderwijs

Nieuw schooljaar voorbereiden

Laura Hogenbirk
Laura Hogenbirk
  • Bijgewerkt

Zomer_update.png

 

We hopen dat jullie hebben genoten van de welverdiende vakantie en nu klaar zijn voor het nieuwe schooljaar.

De vakantie is ook vaak het moment waarop er een aantal gegevens veranderen. Denk hierbij aan de juffen en meesters die overgaan naar een andere groep. Maar misschien ook goed om de content op de website nog eens goed door te nemen en aan te passen.

Checklist

Schoolgids
Upload gemakkelijk de nieuwe schoolgids door gebruik te maken van de plugin Bestand. In deze plugin kan je het bestand zelf een naam geven en ook een PDF preview tonen. Ouders hoeven daardoor niet het PDF bestand te openen maar kunnen de schoolgids direct lezen.

Nieuw vakantierooster 
Een nieuw schooljaar en dat betekent ook nieuwe vakanties die vermeld kunnen worden op de website. Verwijder de oude vakanties en plaats de nieuwe vakanties op de website.

Teamleden update 
Dit is het moment om te kijken of de teampagina nog up-to-date is. Je kan medewerkers aanpassen via Beheer en vervolgens te kiezen voor Teamleden. Door op de naam te klikken ga je naar de details van de gebruiker en kan je onder meer de groep aanpasssen. Wanneer dit teamlid al toegevoegd was aan de teampagina, wordt daar de informatie informatie aangepast.

MR en OR
Einde van het schooljaar betekend ook vaak een nieuwe medezeggenschapsraad en ouderraad. Worden de nieuwe leden al voorgesteld op de website? De website is de plek om de informatie te tonen en te delen met de (nieuwe) ouders. 

Nieuwsberichten en agenda
Er worden zoveel leuke activiteiten georganiseerd en de website is vaak de plek om deze zichtbaar te maken voor ouders. Zijn de nieuwsberichten nog recent en is de agenda up to date? 

Ouder bijdrage
Mogelijk is de ouder bijdrage veranderd, denk je er ook aan om deze aan te passen op de website? 

Tip! 

Foto's
Zijn de foto's nog van deze tijd? Nu de zon nog lekker schijnt is dit het moment om nieuwe foto's te maken van het gebouw. Maar ook is het natuurlijk leuk om te zien hoe de lokalen eruit zien, de plek waarop de kinderen veel zijn.

Zomer_update-02.png

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.