Waarmee kunnen we je helpen?

Websites speciaal voor de kinderopvang en het onderwijs

Je schoolwebsite als visitekaartje

Laura Hogenbirk
Laura Hogenbirk
 • Bijgewerkt

Een school zonder website? Die zijn er nog maar weinig te vinden. Een schoolwebsite is gewoon noodzakelijk vandaag de dag. En een goede schoolwebsite? Die moet vooral overzichtelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Voor de lezer en voor de beheerder.

De schoolwebsite van Social Schools is ontwikkeld met de gedachte dat het vooral eenvoudig en snel moet werken. Maar ook dat het een veilige online omgeving is en dat koppelingen met andere systemen makkelijk te maken zijn. In dit blog vertellen we je meer over het gemak van onze schoolwebsite.

Een schoolwebsite is een visitekaartje. Vaak de eerste indruk die nieuwe ouders krijgen van de toekomstige school van hun kind. Zij willen in één oogopslag kunnen zien waar de school voor staat en op welke manier zij invulling geven aan onderwijs. De website is het online verlengstuk van de scholenorganisatie. De (bovenschoolse) websitebeheerders zijn verantwoordelijk voor het actueel en overzichtelijk houden van de website(s). Dat kan een hoop werk zijn, maar niet met onze Social Schools schoolwebsites. Schoolwebsites met een eenvoudig content management systeem en makkelijk aan te passen vanaf de voorkant. 

 • Kies een template
  Bij de opbouw van een website is de vormgeving natuurlijk een belangrijk onderdeel. Maar ook tijdrovend. Dat hoeft niet zo te zijn. Bij Social Schools kun je kiezen uit één van de standaard templates. Zodra de huisstijlelementen en content wordt toegevoegd ontstaan unieke websites, met een eigen identiteit. En heb je toch liever een uniek design? Omdat je specifieke wensen hebt? We leveren ook maatwerktemplates.
 • Vul de basisschoolwebsite
  Inmiddels zijn de contouren zichtbaar. De volgende grote stap in het implementatietraject is het vullen van de pagina’s met content. Daar ondersteunen we je natuurlijk bij. We zorgen altijd voor een duidelijke menustructuur. En kom je ergens niet uit, of heb je advies nodig? Dan kun je hulp vragen via in-app support. We kunnen je ook volledig ondersteunen door de hele website klaar te zetten en te vullen met de aangeleverde content. Je hoeft dan alleen een eindcontrole te doen. Je bent dan volledig ontzorgt.

 • Eenvoudig te onderhouden
  En dan is het moment daar; de website staat online! Nu komt het aan op onderhoud. Zorgen dat teksten actueel zijn en afbeeldingen blijven kloppen. Aanpassingen kunnen makkelijk gedaan worden. Gewoon vanaf de voorkant van de website. Je ziet zo meteen het resultaat van de aanpassing. Sowieso kunnen de websites makkelijk beheerd en onderhouden worden. Bij meerdere websites heeft de bovenschoolse websitebeheerder de regie. Berichten zijn makkelijk te kopiëren van de ene naar de andere website, er kunnen gebruikersrollen toegekend worden en andere beheerders kunnen makkelijk ondersteund worden. Bovendien kunnen makkelijk koppelingen gemaakt worden met andere systemen. En dit gemak bespaart een hoop tijd.

 • Blijven doorontwikkelen
  We betrekken onze gebruikers bij het beter maken van Social School websites. We ontvangen graag feedback. En daar gaan we mee aan de slag. En gebruiksgemak staat constant voorop. Zo kun je gebruik maken van de newsfeed koppeling. Met een druk op de knop wordt een bericht op alle kanalen gepost. Het bericht krijgt zo de maximale zichtbaarheid, zonder extra moeite.

 • Veiligheid eerst
  Een veilige online wereld vinden we vanzelfsprekend. Temeer, omdat het gaat om gegevens van kinderen. Onze website is volledig AVG-proof. Zo doen we aan preventieve beveiliging door middel van interne testen. Ook maken we elke dag back-ups, zodat belangrijke informatie niet verloren gaat.

 • Afsluiting
  Een schoolwebsite, de online vertegenwoordiger van de school. Met een belangrijke taak, namelijk communiceren met ouders. Zij willen dat alle informatie makkelijk toegankelijk is. Dat de website overzichtelijk is en actuele informatie bevat. En dat het een veilige omgeving is. Met de Social Schools schoolwebsite is dat mogelijk. Op een eenvoudige manier een nieuwe website opzetten en onderhouden. En altijd met goede ondersteuning.  

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.