Waarmee kunnen we je helpen?

Websites speciaal voor de kinderopvang en het onderwijs

Formulier aanmaken

Laura Hogenbirk
Laura Hogenbirk
 • Bijgewerkt

In dit artikel leggen we je uit hoe je een formulier kan aanmaken.

Een formulier wordt gebruikt om data te verzamelen van de website bezoeker. Deze plugin is voornamelijk voor scholen of instellingen die de website bezoeker in staat willen stellen om een vraag te stellen via de website, een inschrijving te doen of een verlofaanvraag te doen.

 1. Om een plugin toe te voegen open je allereerst de structuur van de pagina. Dit doe je door helemaal rechtsboven in de werkbalk op het structuur icoon te drukken. Er opent zich nu aan de rechterkant van de pagina de structuur.
 2. Om een formulier te kunnen aanmaken kies je voor de plugin Formulier
 3. Er opent zich nu een scherm waar je het formulier kan aanmaken. Allereerst geef je het formulier een titel.
 4. Bij het volgende onderdeel kies je welke e-mailadressen een mail ontvangen zodra er een formulier wordt ingevuld en verstuurd. Klik hier voor meer informatie voor de ontvangerslijst van de formulieren.
 5. De titel en omschrijving kan ingevuld worden en worden boven de velden weergegeven. Als je hier niks invult, dan wordt er boven het formulier geen informatie getoond. Deze velden zijn niet verplicht om in te vullen. 
 6. Vervolgens zijn er nog een aantal velden die ingevuld kunnen worden:

  Verzendopties
  Hier kan je de tekst veranderen van de verzendknop en/of de tekst van het bericht na het verzenden invullen. Standaard staat hier Versturen en na het versturen van het bericht: Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Doorsturen opties
  Door het vinkje aan te zetten bij Doorsturen wordt de bezoeker naar een pagina doorgestuurd na het versturen van het formulier. Je kan hier kiezen voor een interne pagina of een externe link.

  E-mailinstellingen
  Hier kan je ervoor zorgen dat de bezoeker of verstuurder een kopie ontvangt van het formulier. In dit onderdeel vul je in wat het e-mailadres moet zijn. Let op, om deze optie te gebruiken moet het formulier tenminste één e-mailveld bevatten.

 7. Als laatst worden de velden aangemaakt die worden getoond in het formulier. Je voegt een veld toe door te kiezen voor + Nog een veld toevoegen. Per veld vul je in wat de naam is van het veld en het type veld. Hieronder wordt meer toelichting gegeven over de soorten typen velden. Als het veld verplicht moet zijn, zet je een vinkje voor Verplicht?

  Tekst

  Wanneer je een korte tekst in het formulier wilt opnemen kies je voor Tekst. Er zitten geen definities gekoppeld aan dit veld.

  Scherm_afbeelding_2022-10-28_om_13.16.54.png

  Text area

  Wanneer je een grotere tekst in het formulier wilt opnemen, kies je voor Text area. Dit veld wordt vaak gebruikt om de bezoeker de mogelijkheid te geven om een opmerking of vraag te stellen. 

  Scherm_afbeelding_2022-10-28_om_13.19.04.png

  E-mailadres

  Er wordt gekozen voor het veldtype E-mailadres wanneer de bezoeker een e-mailadres moet opgeven. Als dit veld is toegevoegd, is het mogelijk om de bezoeker een kopie van het formulier te sturen.

  Scherm_afbeelding_2022-10-28_om_13.19.49.png

  Number

  Wanneer je een aantal wilt weten in het formulier kies je voor veldtype Number. In dit veld is het alleen mogelijk om nummers in te vullen en geen letters of andere tekens. 

  Scherm_afbeelding_2022-10-28_om_13.22.18.png

  Telefoonnummer

  Het kan zijn dat je graag het telefoonnummer wilt ontvangen van de bezoeker. Je kiest dan voor typeveld Telefoonnummer.

  Scherm_afbeelding_2022-10-28_om_13.24.55.png

  URL

  Wanneer je wilt dat er een URL wordt ingevuld kies je voor typeveld URL. 

  Scherm_afbeelding_2022-10-28_om_13.25.33.png

  Checkbox

  Als je de bezoeker bijvoorbeeld toestemming wilt geven of een keuze wilt geven, kies je voor typeveld Checkbox. De titel van dit typeveld is wat er wordt getoond bij de checkbox.

  Scherm_afbeelding_2022-10-28_om_13.26.19.png

  Multi checkbox

  Als je de bezoeker een keuze wilt laten maken kies je voor het typeveld Multi checkbox. In het typeveld onderdeel geef je aan welke keuzes er worden getoond in het formulier. Eén optie per regel.

  Er kunnen meerdere opties kiezen. 

  Scherm_afbeelding_2022-10-28_om_13.28.09.png

  Drop down

  Je kan ook kiezen voor een drop down als je wilt dat een keuze gemaakt moet worden door de bezoeker In het typeveld onderdeel geef je aan welke keuzes er worden getoond in het formulier. Eén optie per regel.

  Er kan hier voor één optie worden gekozen.

  Scherm_afbeelding_2022-10-28_om_13.44.30.png

  Radio

  Als de bezoeker een keuze moet maken, dan kan je ook kiezen voor Radio. Deze optie gebruik je als je minder dan 5 opties hebt waar een gebruiker uit kan kiezen, veldtype radio is dan overzichtelijker dan een dropdown.

  In tegenstelling tot de multi checkbox kan de bezoeker maar één keuze maken.

  Scherm_afbeelding_2022-10-28_om_15.44.58.png

  File upload

  Wanneer je de bezoeker de mogelijkheid wilt bieden op een bestand te uploaden kies je voor File upload. De bezoeker kan dan op de button klikken en zoeken in eigen bestanden om een bestand te uploaden. 

  Scherm_afbeelding_2022-10-28_om_13.46.52.png

  Date

  Wanneer je de bezoeker vraagt om een rondleiding te plannen of een kind aan te melden, is het goed om te kiezen voor typeveld Date. Hier is de bezoeker verplicht om datum, maand en jaartal in te vullen.

  Scherm_afbeelding_2022-10-28_om_13.47.25.png

  Tijd

  Wanneer je de bezoeker vraagt om een tijdstip door te geven, kies je voor typeveld Tijd. 

  Scherm_afbeelding_2022-10-28_om_13.48.38.png

  Titel Als je een extra titel of subtitel wilt toevoegen kies je voor het typeveld Titel. Door dit veld te gebruiken kan je meer overzicht creëren in het formulier en je velden verdelen in bepaalde secties.
 8. Door op opslaan te klikken wordt het formulier aangemaakt en getoond op de website. 

Klik hier voor meer informatie over het bekijken van ingezonden formulieren.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.