Waarmee kunnen we je helpen?

Websites speciaal voor de kinderopvang en het onderwijs

Meerdere kolommen

Laura Hogenbirk
Laura Hogenbirk
 • Bijgewerkt

In plaats van 1 kolom met tekst, wil je soms je pagina overzichtelijker en mooier maken door de content in meerdere kolommen op je pagina te plaatsen. Met de meerdere kolommen plugin kan je makkelijk kolommen toevoegen aan je pagina. Hiermee kan je bijv. een tekstblok en een afbeelding netjes naast elkaar zetten.

De meerderen kolommen plugin toevoegen

 1. Druk op structuur rechts bovenin
 2. Druk op plus-icoon het in het content blok waar je de kolommen wilt toevoegen, scroll naar beneden en selecteer "Meerdere kolommen" in de lijst.
 3. Er opent zich nu een scherm waar je de kolommen kan instellen. Aangeduid met afbeeldingen wordt duidelijk hoe de kolommen worden getoond op de website. 
  Schermafbeelding_2022-08-24_om_14.26.22.png
 4. Staat je gewenste optie er niet bij, kies van voor Geavanceerd. Hier kan je zelf kolommen invullen en de breedte per kolom.

  Als je bij layout al een optie hebt gekozen, wordt deze getoond. Wanneer hier geen optie wordt gemaakt zal er gekeken worden naar Geavanceerd. 

 

De meerderen kolommen vullen

 1. Om inhoud toe te voegen aan de kolommen ga je nogmaals naar de structuur en klap je de meerdere kolommen uit zodat de kolommen ook zichtbaar worden. 
 2. Druk naast het kolom (Kolom 50%) op het plus-icoon en kies de gewenste plugin uit de lijst bijv. Tekst.
 3. Doe hetzelfde voor de tweede kolom en kies hier bijvoorbeeld ook voor een tekst, afbeelding of bestand.
 4. Tevreden over met je pagina met de meerdere kolommen? Klik dan vervolgens op "publiceer veranderingen" en de kolommen zijn nu te zien voor je website bezoekers.
  Schermafbeelding_2022-08-24_om_14.30.22.png


Toch niet helemaal tevreden over de hoeveelheid kolommen, kolombreedte en/of de content erin? Dan kan je deze makkelijk aanpassen. 

Kolombreedte aanpassen

Om de kolom breedte aan te passen druk je op het potlood die naast de kolom staat en pas vervolgens de kolombreedte aan (bijv. van 50% naar 75%). Doe hetzelfde voor de andere kolom (van 50% naar 25%). Zorg ervoor dat de kolommen samen altijd 100% zijn zodat ze altijd naast elkaar zullen staan.

Kolombreedte_aanpassen.gif

Kolommen aantal aanpassen 

Je kan de aantal kolommen aanpassen van bijvoorbeeld 2 kolommen naar 3 of 4 kolommen. Druk op de plus die naast Meerdere kolommen staat, voeg vervolgens de kolom toe en stel de kolombreedte in.

Kolom_aantal_aanpassen.gif

Voeg inhoud aan je nieuwe kolom toe zoals beschreven in de vorige stappen en zorg dat alle kolommen bij elkaar 100% zijn, dus het zou kunnen dat je de oude kolommen moet aanpassen naar een geschikte breedte.

Kolommen wisselen van plek

Als je niet tevreden bent over de positie van de content in de kolommen, dan kan je deze makkelijk met elkaar wisselen. Dit doe je door je muis op de kolom te zetten en deze naar de gewenste plek te slepen.

 

Kolom_wisselen_van_plek.gif

 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.